При изследване на невронната мрежа в човешкия мозък и космическата мрежа

...
При изследване на невронната мрежа в човешкия мозък и космическата мрежа
Коментари Харесай

Човешкият мозък и Вселената са еднакви

При проучване на невронната мрежа в човешкия мозък и галактическата мрежа от галактики във Вселената. се оказало, че приликите сред двете са смайващи, оповестява уеб сайтът Science Alert.

Астрофизикът Франко Ваца от Университета в Болоня в Италия и неврохирургът Алберто Фелети от Университета на Верона в Италия са прекарали последните няколко години в изследване на приликите сред невронната врежа в човешкия мозък и Вселената.

" Човешкият мозък има към 69 милиарда неврони; следената галактическа мрежа, която назоваваме забележима Вселена съдържа над 100 милиарда галактики. Сходен е освен броят, само че и структурата ", разкриват италианските откриватели.

От проучването стават ясни голям брой сходства. Човешкият мозък и Вселената са подредени в добре дефинирани мрежи, с възли (неврони в мозъка, галактики във Вселената), свързани посредством влакна.

Освен това има прилики сред състава на мозъка и състава на Вселената. Мозъкът е към 77 % вода. Вселената е към 72 % тъмна материя.

Италианските учени са сравнили резени от човешкия мозък и кора в разнообразни нараствания със симулации на галактическата мрежа.

Открити били удивителни сходства във флуктуациите на плътността на материята сред мозъка и галактическата мрежа.

" Грубо казано това подобие в потенциала на паметта значи, че цялото тяло от информация, която се съхранява в човешкия мозък (например целият витален опит на човек), също може да бъде кодирано в разпределението на галактиките във нашата Вселена ", споделят откривателите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР